Beveiliging

Jouw gegevens zijn veilig tijdens het gebruik van LiveChat, elke verbinding met LiveChat is versleuteld. Hierbij maken we geen onderscheid tussen een sessie van een medewerker of de chat van een bezoeker die gegevens uitwisselt, alle gegevens die worden uitgewisseld zijn veilig.

Encryptie

Elke verbinding met LiveChat is gecodeerd met het 256bit SSL-protocol, zowel voor medewerkers die de applicatie gebruiken als voor klanten die het chatvenster op je website gebruiken.

Creditcardgegevens afschermen

Als je geen betalingsinformatie via LiveChat wilt verwerken, kunt je creditcardgegevens in de applicatie afschermen.

LiveChat detecteert deze gegevens en op het moment dat een klant zijn of haar creditcardnummer invoert kan dit afgeschermd worden. Alleen de laatste paar cijfers worden onthuld voor identificatie doeleinden.

Wanneer de creditcard afscherming is ingeschakeld, worden ook de nummers verborgen in het chat-archief.

Toegang beperking

Beperk de toegang van de medewerkers tot een beperkt aantal beveiligde computers of apparaten. In LiveChat kun je de toegang namelijk beperken door een geselecteerd aantal IP-adressen toegang te geven. Dit geeft garantie dat de medewerkers alleen apparaten gebruiken die op de juiste manier zijn beveiligd.

Deze extra veiligheidsmaatregel zorgt ervoor dat ongewenste personen niet kunnen inloggen in jouw LiveChat, zelfs als ze op de een of andere manier aan de inloggegevens zijn gekomen van een medewerker.

Inloggen met Google Accounts

Verbeter de veiligheid van LiveChat en log in met jouw Google account. Zo hoef je niet nog een wachtwoord te onthouden en kun je eenvoudig inloggen met het e-mailaccount wat je al dagelijks gebruikt.

Tweestapsverificatie

Als je aan de slag gaat met je Google account als login, dan kun je optioneel de tweestapsverificatie gebruiken om je account nog veiliger te maken.

Wanneer de tweestapsverificatie is ingeschakeld, moeten medewerkers een extra code van Google intypen om in te loggen.

Het inloggen via Google kun je verplicht maken, dit zorgt ervoor dat er geen ongeautoriseerde aanmeldingen plaatsvinden.

Datacentrum Europa

Europese bedrijven kunnen er voor kiezen hun gegevens in de Europese Unie te bewaren. Dit betekent dat hun gegevens worden beschermd door de gegevensbeschermingsrichtlijn en de e-Privacy-richtlijn.

Dankzij twee datacentra in Duitsland en Nederland hebben we het beschermingsniveau en onze opslagcapaciteit in Europa verdubbeld. Het biedt Europese bedrijven een maximale veiligheid van hun gegevens.

Hulp nodig bij instellen?

Zorg dat jouw bedrijf online goed zichtbaar is en trek meer potentiële klanten aan. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? LiveChat helpt je graag met het bepalen van een succesvolle marketingstrategie en hoe je correct omgaat met AVG/GDPR instellingen.

Laat je gegevens achter via onze chat ons contactformulier en we bellen je terug. Zodat we samen een kleine brainstorm kunnen houden, waarmee jij direct vooruit kunt.

Meer LiveChat functies

Start een gratis proefperiode

Eenvoudige installatie in 5 minuten, ontdek live chat en ervaar alle features van het LiveChat Team-abonnement gratis uit.