Test jouw snelheid in typen

Het verbeteren van je type snelheid is vaak een must-have als je online veel communiceert met je online klantenservice.

Doe nu de gratis typetest online van LiveChat. Meld jezelf gratis aan voor LiveChat. Start de applicatie en ga direct aan de slag met de typing speed test.
Of doe direct de test in je webrowser.

Gratis snelheidstest typen

Doe de typsnelheidstest en start met oefenen om een ​​nog snellere typist te worden. Het kan je helpen in je dagelijkse leven, op kantoor, als klantenservice medewerker of tijdens je live chat-dienst.

Win een retro-toetsenbord

Doe mee met de internationale snelheidstest voor typen. Maak kans op het winnen van een retro-toetsenbord. En bekijk jouw WPM / CPM score online.

Doe mee met online type test, maak een gratis livechat account aan en login. Ga daarna naar onze facebook pagina en type zo snel mogelijk jouw antwoord.

Typetest voor iedereen

Bij de meeste van ons is het onderhouden van relaties en contact een tijdrovende bezigheid, zowel voor je werk als privé. Het onderhouden van contact met bestaande relaties of potentiële klanten via e-mail, live chat of sociale media. Al die kanalen zijn gebaseerd op typen, en hoe sneller jij kunt typen, hoe meer klanten je kunt helpen.

Het LiveChat platform biedt je alle benodigde tools, zodat je een verrassend prettige klantervaring kunt opzetten die jouw merk, product & dienst perfect etaleert voor een uitnodigende interactie met je bezoekers.


Type snelheid vragenlijst

De meest gestelde vragen op één rijtje.
Woord per minuut (WPM) typetest?

Wat is de WPM-typetest?

Er zijn verschillende soorten testen om te typen. Dit is een typetest die je typevaardigheid in woorden per minuut uitdrukt. Hoe meer je het typen oefent, en hoe meer je de typesnelheid test en hoe hoger jouw WPM-score zal zijn. Sommige online typetests en typetestspellen zijn alleen gericht op WPM-typen. Het nadeel van de WPM-typetest is dat je pas snel leert typen. WPM-typetests tonen uw nauwkeurigheid niet aan.

WPM type test nauwkeurigheid?

Sommige online typetests en typetestspellen zijn alleen gericht op WPM-typen. Het nadeel van de WPM-typetest is dat je pas snel leert typen. WPM-typetests tonen uw nauwkeurigheid niet aan.

Is dit echt een gratis typetest die je kunt gebruiken?

Ja, aanmelden is gratis

Ja, de makers van LiveChat, de klantenservicesoftware voor bedrijven, wilt zo goed mogelijke klanten, klantenservice medewerker en toekomstige dtp’ers bedienen een gratis typetest bieden. Op deze manier kunnen ze consequent het typen oefenen en hun typevaardigheid verbeteren. De online typen snelheidstool is daardoor ook toegankelijk gemaakt voor elke bezoeker en iedereen die interesse heeft.

Gratis typen snelheidstest voor iedereen?

De typetest-tool is een gratis typsnelheidstest met een WPM-score, maar kan ook worden gebruikt als typsnelheidstest voor iedereen.

Waarom typsnelheid belangrijk is?

Met een snel antwoord helpen je bezoeker verder

Het klink logisch, maar de meest mensen houden van een snelle antwoorden. Tenzij iemand zich echt verveelt, willen we meestal een klantenservice vraag zo snel mogelijk afhandelen. Weet jij echter hoe groot de impact is die een snelle reactietijd kan hebben op een bedrijf?

Volgens een rapport van Forrester gelooft 77 procent van de klanten dat het ‘waarderen van hun tijd’ een van de belangrijkste dingen is dat een bedrijf kan doen. Dit betekent dat wanneer een klant het gevoel heeft dat hij niet wordt gehoord, hij/zij zich niet serieus wordt genomen.

55% verlaat je website bij een lage reactietijd

Als dit het geval is, dan is het geen verrassing dat ongeveer 55 procent van de volwassenen een online aankoop verlaat, als ze niet snel antwoord krijgen. Dus zelfs als je het antwoord weet en het uiteindelijk zou geven, zal de helft van je klanten er niet op eeuwig op wachten.

LiveChat heeft zelf wat gegevens internationaal opgezocht bij het opstellen van helder klantenservicerapport. Toen ze naar de responstijdgegevens keken, zagen ze een duidelijk verband tussen korte responstijden en hoge klanttevredenheid. Lees het complete rapport.

Wat is de beste indeling voor blind typen met 10 vingers?

Starten vanaf de F- en J-toetsen

Je moet natuurlijk tien vingers gebruiken om te typen, maar je kunt begin-nen met een indeling die je het prettigst vindt. De kleine bultjes of streepjes op de F- en J-toetsen helpen je vingers de juiste positie te vin-den zonder te kijken (blind typen).

Blind typen layout

Deze opstelling zou je een volledig bewegingsbereik moeten geven. Hoe meer je typt, hoe sneller je wordt. Er zijn een paar alternatieve toetsenbord indelingen die een meer ergonomische benadering van typen voorstellen.

Wat is de gemiddelde typsnelheid?

WPM / CPM bij een gemiddeld persoon?

De gemiddelde persoon typt tussen de 38 en 40 woorden per minuut (WPM). Dat vertaalt zich in tussen de 190 en 200 tekens per minuut (CPM).

WPM / CPM bij een type professional?

Professionele typisten typen echter veel sneller, gemiddeld tussen de 65 en 75 WPM

Hoeveel woorden per minuut typen is een goede score?

70 WPM / CPM typen voor een gemiddeld persoon

Een gemiddelde professionele typist typt meestal rond de 65 tot 75 WPM. Meer geavanceerde posities vereisen 80 tot 95.

120 WPM / CPM bij professioneel typen

Er zijn ook enkele gevorderde typisten waarbij werksnelheden van meer dan 120 WPM vereist is.

Start een gratis proefperiode

Eenvoudige installatie in 5 minuten, ontdek live chat en ervaar alle features van het LiveChat Team-abonnement gratis uit.